Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

ENYAQ-salget er godt i gang

Publisert 21.september 2020

Etter en lang ventetid for både ansatte og kundene hos Møller Bil Åsane er salget endelig i gang av ŠKODA ENYAQ iV. For første gang lanserer ŠKODA en elektrisk familiebil og i kjent ŠKODA-stil er prisen attraktiv. Det er også bagasjeplassen på nesten 600 liter.

Salgs- og markedssjef for ŠKODA, Eirik Skogrand, hos Møller Bil Åsane er strålendende fornøyd med mottakelsen.

-Interessen for ENYAQ iV har vært enorm siden konseptbilen VISION iV ble vist i 2018. Den ble ikke noe mindre da vi åpnet forhåndsbestillinger i fjor sommer. Etter verdenspremieren og salgsstart tidligere denne måneden har interessen igjen skutt fart. Vi hadde et tresifret antall forhåndsbestillinger før lanseringen og tallet øker her i Åsane hver dag, forteller en stolt salgs- og markedssjef som nå sammen med kollegaene skriver kontrakter på løpende bånd med de første forhåndsbestillerne.

-For å gjøre det mest smidig for oss og kundene åpner vi for en ny pulje med forhåndsbestillere hver uke. Så langt har det godt veldig fint og kun en liten andel kunder har fått muligheten til å skrive kontrakt. For hver uke slipper vi inn flere basert på når de forhåndsbestilte.

Populært med firehjulstrekk

Den nye elbilen kommer med tre ulike batteristørrelser, fra 52 via 58 til 77 kWt nettokapasitet. Det betyr en rekkevidde på henholdsvis 340, 390 og 510 km. Alle disse leveres med bakhjulstrekk. Det største batteriet er også tilgjengelig i kombinasjon med firehjulstrekk, men da synker rekkevidden til 460 km målt etter den strenge WLTP-standarden. Dette er også den dyreste kombinasjon, men ifølge Skogrand stopper ikke det kundene.

-Andelen som velger firehjulstrekk er stor, men slik har det vært tidligere når kunden har kjøpt en tradisjonell bil med diesel- eller bensinmotor. Mange vestlendinger bor på bratte steder eller har hytte på fjellet, og liker sikkerheten og fremkommeligheten firehjulstrekk gir.

ENYAQ i profil.

Stor tro på rimeligere varianter også

For en ENYAQ iV med firehjulstrekk og det største batteriet må du ut med drøye 482.000 kr mens modellen med det minste batteriet og bakhjulstrekk begynner i overkant av 352.000 kr. Denne tror Skogrand også kan bli en suksess når kundene først får prøve bilen på nyåret.

-Vi har stor tro på variantene med mindre batteri og bakhjulstrekk også. Rekkevidden på 340 og 390 km er god nok for de aller fleste og her i Norge er vi heldige som har et godt utbygget ladenettverk. De to nevnte variantene lader opptil 100 kW som betyr at du ikke rekker en lang lunsj før bilen er fulladet og klar til å kjøre til videre. Varianten med det største batteriet lader 25% raskere, men har også mer kapasitet å fylle, sier Skogrand som fortsetter å skryte av bakhjulstrekk som mange kanskje tror ikke er bra på vinterføre.

-Jeg tror mange vil få seg en overraskelse. Motoren er plassert mellom bakhjulene og batteriet plassert lavt i bilen, noe som gir en bedre fremkommelighet på glatt underlag, sier Skogrand som også kan opplyse om at det er variantene med bakhjulstrekk som kommer først til Norge. Tilhengerfeste er tilgjengelig sammen med de to største batteripakkene.

ENYAQ lader.

Eksklusiv førpremiere i oktober

Selv om ENYAQ iV først kommer til Åsane i starten på 2021 har den norske ŠKODA-importøren klart å få en av de ytterst få bilene i verden til en lukket visning i butikken i Litleåsvegen. Det skjer 2. oktober og alle forhåndsbestillerne inviteres.

-Det er ikke lett å arrangere noe i disse tider, men eventbyrået og ŠKODA har i samråd med oss klart å komme opp med et opplegg med strenge smittevernstiltak. Alle registreres, får munnbind og kun 15 stykker får se bilen samtidig. Det er ikke mulighet til å sitte eller ta på bilen forståelig. Som kunde vil du likevel få en god gjennomgang av produktet av oss på noen meters avstand. Dette blir rene julaften for oss og kundene, lover Skogrand som ser fram til spennende høst.